Behandling af depression med kropsterapi

Få hjælp mod depression med kropsterapi i København

Depression er en lidelse, der påvirker os kropsligt, tankemæssigt og følelsesmæssigt. 15-25 % af alle kvinder og 7-12 % af alle mænd får en depression i løbet af livet, ifølge Sundhed.dk.

Mange ønsker at komme ud af det, men har ikke energien til at starte i behandling. Det hele opleves måske meningsløst, fordi man ikke kan forestille sig, at noget vil forandres i én. Måske kan man ikke engang huske, hvordan verden ellers kan se ud, eller opleves, når den ikke ses gennem en depressiv tilstand.

Når du ønsker en forandring, kan kropsterapi være en hjælp. Behandling af depression med kropsterapi fungerer som en hjælp til selvhjælp: Gennem kropsterapeutisk arbejde og samtale er der mulighed for at komme ud af den depressive tilstand – men du skal beslutte dig for at det er tid til en ændring.

Kropsterapi som behandling af depression

For at der kan ske forandring, skal man tage en beslutning om det. For her åbner sig en dør. Du skal finde motivationen til at komme hen til behandlingen. I kropsterapien kan vi vække kroppen og dit nervesystem op, og det vil bringe både mere energi og bevidsthed ind i din krop.
Samtalen under kropsterapien er rigtig vigtig i nogle kropsbehandlinger, fordi vi bliver nødt til at have hovedet med, hvis vi skal få bevidsthed omkring og opdage vores følelsesmæssige eller psykiske mønstre.

At “opdage” sig selv er en del af helingsprocessen. Igennem den opdagelse får vi mulighed for at agere anderledes eller i det mindste, og som den første opdagelse, se, hvad det er, der har magt over os. Hvilke tanker, hvad de sætter i gang af følelser, og hvilket spind de spinder. Vi kan begynde at lære os selv og vores tankemønstre at kende, og på den måde give dem mindre magt over os.
I behandlingen og i relationen er der mulighed for at blive mødt, set og rummet.

I trygge rammer arbejder vi med at berolige dit nervesystem og bevidstgøre dig om dine reaktionsmønstre.
Gennem behandlingerne vil du kunne få en bedre forståelse for din dine tanker og krops reaktionsmønstre, så du fremover vil kunne reagere, hvis du igen møder tegn på depression. Min erfaring fra behandling af klienter med depression er, at det kræver et behandlingsforløb over nogle måneder for at opnå varige forandringer i dine tanke- og handlemønstre.
I behandlingen vil du blive mødt, set og rummet.

For at arbejde med tilstanden depression, anbefaler jeg et behandlingsforløb på mellem 5 og 10 gange. Kontakt mig på sara@sarasaxild.dk og hør mere om behandlingsmulighederne hos mig.

Hvis du ønsker en enkelt behandling, inden du begynder et behandlingsforløb, så kan du booke en tid her.

Hvorfor får man depression?

Der kan være mange årsager til, at man udvikler depression. Depression kan opstå uden nogen åbenlys grund, og den kan udløses i forbindelse med ulykker, sygdom, sorg, stress, angst, fødsler og andre følelsesmæssige påvirkninger. Derudover kan depression være arvelig.

Tegn og symptomer på depression

De mest almindelige tegn og symptomer på depression er bl.a.:

 • at være umotiveret
 • oplevelse af uro i kroppen
 • tankemylder
 • være ked af det
 • tristhed
 • lavt selvværd
 • mangel på lyst til noget som helst
 • mangel på glæde
 • følelse af skyld eller skam
 • selvbebrejdelser
 • tilværelsen opleves farveløs
 • overvejende negative tanker om sig selv og/eller omverden
 • større træthed, sover meget,
 • dårlig søvn
 • bekymring for at have fysiske sygdomme
 • selvmordstanker

En depression fodrer sig selv og de depressive symptomer virker selvforstærkende. Derfor kan det være svært at finde motivationen og energien til at søge hjælp. Især hvis du tidligere har været igennem en depression og nu oplever, at du er slået tilbage igen.

Kontakt mig, hvis du ønsker hjælp til at tackle en depression eller depressiv tilstand gennem kropsterapi.

Depression og stress

Mange oplever at få en depression efter en periode med stress. Hvis kroppen under stress har kørt i et for højt gear, kan der efterfølgende ske en form for kollaps, hvor kroppens energiniveau er meget lavt, da den del af nervesystemet der har med vores mobilisering af kamp/flugt ikke kan opretholdes i længere tid, da det tærer på kroppens ressourcer.

Depression og stress har begge et kropsligt udtryk, som du kan få hjælp til at arbejde med igennem Manuvision kropsterapien.

Læs også: Symptomer på stress og behandling 

Få hjælp til behandling af depression med kropsterapi

Kropsterapien kan hjælpe til at få en anden oplevelse af kroppen. Udvide kroppen og afspænde kroppen og give mere plads til noget andet.

Efter en behandling vil kroppen og nervesystemet efter noget tid, vende tilbage til det gamle greb. For at lave en ny vej, må du få nye erfaringer og bringe en bevidsthed ind i det, der indeni føles som om, det lukker ned. Det kræver en form for insisteren på forandring. Det kan jeg hjælpe dig med. For depressionen er ikke sådan at ryste af sig, man kan sige at den gerne vil opretholde sig selv.
Med kropsterapien er der et arbejde, du skal lave. Vores nervesystem kører afsted på automatpilot, med mindre vi begynder at tage styringen selv.

Book tid til behandling af depression i København

Tryk på “book tid” og kom direkte over i min bookingkalender, hvor du nemt kan booke en behandling.

Send mig en mail på sara@sarasaxild.dk, eller ring til mig på tlf. 3027 6023 og lad os afstemme, om et behandlingsforløb med  fokus på depression, stress eller angst passer til din situation.

Behandlingerne foregår i Manuvisionhuset der ligger på Bernhard Bangs allé 25, 2. sal, 2000 Frederiksberg.

Kropsterapi i København, Manuvision kropsterapeut Sara Saxild