Stressbehandling med kropsterapi

Stressbehandling få hjælp til stress med kropsterapi i København. En kropslig behandling af stress.

Kropslig behandling af stress: Få hjælp til din stress i København

Vi er alle udsat for stress i kortere perioder i vores liv. Det kan kroppen sagtens klare, uden at vi bliver syge af det, da stress er en naturlig ressource, kroppen har til at håndtere belastende situationer.

Hvis vi derimod lever under for højt stressniveau i en længere periode uden mulighed for hvile og restitution, øges risikoen for at lide af mere vedvarende stress-symptomer, der kan udvikle sig til kronisk stress. Ofte er det først sent i et forløb, at mange opsøger stressbehandling. Men jo før du søger hjælp, jo bedre vil dine muligheder for at komme igennem et hårdt stressforløb være.

Manuvision kropsterapi er en kropslig behandling af stress. I et trygt rum hjælper jeg dig med at berolige dit nervesystem og bringe bevidsthed ind i de reaktionsmønstre, du har. Du vil derfor opleve, at vi allerede fra første behandling kan reducere dine stress-symptomer. Gennem behandlingen vil du få større indblik i og forståelse for din krops reaktionsmønstre, så du fremover vil kunne nå at reagere og håndtere stress, når de første tegn opstår. Min erfaring er, at det kræver et behandlingsforløb over nogle måneder for at opnå varige forandringer i dig, da vi skal ind og ændre mønstre i dit nervesystem.

Årsager til stress

Det kan være forskelligt fra person til person, hvad der udløser stress. Mange af mine klienter fortæller, at de oplever et stort arbejdspres og ikke kan koble fra derhjemme. En årsag til stress kan også være konflikter i de nære relationer med partnere, børn og familie.

Store omvæltninger i livet, både følelsesmæssige oplevelser som dødsfald, skilsmisse, mistet job eller praktiske ændringer som jobskifte, flytning eller andet, kan også presse os ud over kanten til der, hvor stress bliver dårligt for os, hvor vores system kører alt for hurtigt, og vi ikke kan bremse stress-udviklingen. Eller dertil hvor vi kollapser og føler os udbrændte eller nedtrykte efter at have kørt hårdt på for længe.

Læs også: Hvordan får man stress ud af kroppen?

Nervesystemet og stress: Hvad sker der i kroppen, når vi udsættes for stress?

Vores krop er skabt til at kunne præstere ekstra meget i korte perioder. Vores stresshormoner i kroppen sørger for, at nogle processer går hurtigere, vi er fokuserede, vi kan yde mere og mærker ikke det normale behov for hvile eller føde. Andre processer som fordøjelse og rekreation samt oprydning og cellefornyelse går langsommere eller sættes i stå. Dette er kroppens stress. Den funktion i kroppen er styret af vores autonome nervesystem, og der sker ikke noget ved, at vi oplever stress i en kortere periode, så længe der efterfølgende kommer en periode med hvile og ro, så kroppen igen kan rydde op og indtage næring.

Når vi udsættes for stress i længere tid, vil kroppen på et tidspunkt ikke længere have ressourcerne til at holde tempoet kørende, og den begynder at tære på sig selv.

Når du kommer til behandling for stress hos mig, er en vigtig del af behandlingen at finde ud af, hvordan du kan berolige dit nervesystem. Du vil lære at kunne stå med udfordringer og pres og trække vejret i det. Og du vil lære at mærke, hvor dine grænser er.

Få hjælp til at få stress ud af kroppen med Manuvision kropsterapi.

Tegn på stress i kroppen

De første tegn på stress kan både manifestere sig psykisk og fysisk i kroppen. Kroppens reaktioner og symptomer på en stresset krop kan bl.a. opleves som spænding, irritation, koncentrationsbesvær og søvnproblemer. Vi kan dele reaktionerne op i fysiske og psykiske symptomer, selv om de hænger sammen i en større sammenhæng.

Fysiske og neurologiske stress-symptomer

Kan stress give fysiske smerter? Stress udtrykker sig ofte i kroppen som fx spændinger, hovedpine eller ondt i maven. De fysiske stress-symptomer er din krops måde at forsøge at kalde på dig. Den er overbelastet og presset og forsøger at kommunikere med dig via symptomerne. Typiske symptomer stressramte oplever er bl.a.:

 • Muskelspændinger
 • Smerter i skuldrene eller nakken
 • Problemer med hørelse eller syn
 • Mundtørhed
 • Eksem og udslæt
 • Svært ved at trække vejret dybt

Psykiske stress-symptomer

Psykiske eller følelsesmæssige symptomer på stress kommer til udtryk ved, at der sker en påvirkning på følelsesliv og tankevirksomhed, og vi kan opleve kognitive forstyrrelser. Hukommelsesbesvær og koncentrationsbesvær er blandt nogle af disse symptomer. Du vil måske opleve pludselig at glemme aftaler og deadlines, eller have en følelse af at være uengageret og opgivende.

Træthed og følelsen af udbrændthed, samt tankemylder og problemer med at falde i søvn, hører også til de psykiske stress-symptomer:

 • Tankemylder
 • Indre uro
 • Koncentrations- og hukommelsesbesvær
 • Angst, depression, følelsen af at være nedtrykt
 • Oplevelse af utilstrækkelighed
 • Svært ved at slappe af
 • Manglende overblik
 • Nedsat sexlyst
 • Manglende engagement overfor andre
 • Oplevelse af at være indelukket
 • Grådlabilitet
 

Hvordan behandler man stress med kropsterapi?

Behandling af stress med kropsterapi er ikke kun et kropslig arbejde, men også et kognitivt arbejde. Ved at få bevidsthed med ned i de kropslige udtryk bliver det muligt at få en fornemmelse af, hvad det er, der sker i din krop, når den udviser stress-symptomer. Når du bliver bevidstgjort om dine reaktionsmønstre, vil det blive muligt selv at skabe en forandring af den måde, du tidligere har håndteret stress og stressede situationer. Behandlingen ved akut stress, kronisk stress, udbrændthed og lign. foregår på samme måde, når jeg behandler med kropsterapi.

Du kan finde ledige tider til behandling her, hvis du ønsker kropsterapeutisk hjælp til at håndtere stress og et stresset nervesystem.

Teknikker jeg bruger i kropsterapi mod stress

I behandlingen bruger jeg kropsterapeutiske teknikker som massage, akupressur, zoneterapeutiske teknikker og bevægelse af led alt afhængigt af, hvad der passer til din situation. På den måde bringes din opmærksomhed væk fra tanker og ned i kroppen, således at du bedre kan opleve dit åndedræt og dermed få fornemmelsen af dig selv.

Sådan foregår din behandling - helt konkret

Behandlingen foregår i min klinik i Manuvision Huset i København. Når du er ankommet til Manuvision Huset, henter jeg dig i venterummet.
VI begynder terapien med en kort samtale om, hvad der rører sig i dig, hvordan du har det, og hvad vi skal arbejde med. Her kan du fortælle om dine stress-symptomer, eller hvad du møder af modstand og som har motiveret dig til at opsøge behandling. Jeg spørger også ind til, om der er skader eller andre hensyn, vi skal tage undervejs.

Selve behandlingen foregår på briksen. Jeg vil gennem pulsering af kroppen mærke ind til, hvor alarmeret dit nervesystem er. Ved at sætte svingninger i gang i kroppen, kan jeg se og mærke, hvor der er spændt op, hvor der er bevægelse, og hvor der ikke er kontakt. Hvor er der tydelige spændinger, og hvor i kroppen er der mindre opmærksomhed eller nærvær.

Som regel optræder begge dele hos alle, men i en stresset krop vil de tendenser, der mærkes kropsligt, hænge sammen med de forskellige symptomer, som definerer stressen. Det kan fx være overfladisk vejrtrækning, muskel eller ledsmerter, eller en følelse af slet ikke at kunne mærke noget.
Alt sammen noget jeg oplever hos klienter med stress.

Jeg italesætter altid det, jeg oplever, så du har mulighed for at mærke det selv også. Det er vigtigt for arbejdet med at behandle stressen, at du mærker, og igennem mærkningen eller sansningen bliver bevidst om det mønster, din krop har for at klare et stort pres. Ved at bringe din bevidsthed ned i kroppen og sætte ord på den reaktion, jeg ser i din krop, og som vi begge fornemmer, kan du begynde at genkende, hvornår disse reaktioner sætter ind.

Ofte er det reaktionsmønstre, vi har lært i barndommen, som vi opdager stadig er det, vores nervesystem reagerer med i stressede situationer. Ved at se det, kan vi adskille os fra den reaktion, der hører hjemme i tidligere relationer, og herfra måske endda begynde at gøre noget anderledes. Og vi kan kigge med et mildere blik på vores adfærdsmønstre og takke dem for at passe på os, i stedet for at skælde os selv ud.

At lave den adskillelse er guld værd, da der her er mulighed for se, hvad det er, der løber af med os. Det giver os en mulighed for at stoppe lidt op. Har du stress, har du virkelig brug for at stoppe lidt op, slippe åndedrættet og mærke dig selv. Med kropsterapien kan vi sammen se på de træk, der gør at stressen for lov til at udvikle sig, og hvad det er for en sårbarhed, netop du står med.

Book tid til behandling af stress i København

Tryk på “bestil tid” og kom direkte over i min bookingkalender, hvor du nemt kan booke din behandling. 

Du er velkommen til at sende mig en mail på sara@sarasaxild.dk, hvis du har brug for hjælp til at booke en tid, eller hvis du har spørgsmål til kropslig behandling af stress med kropsterapi. 

Behandlingen foregår i lyse og venlige omgivelser i Manuvision Huset på Bernhard Bangs Allé 25, 2. sal, 2000 Frederiksberg.

stress behandling med kropsterapi