+45 30 27 60 23

Behandling af tennisalbue, golfalbue og musearm

Afhjælp tennisalbue og smerter i albuen med kropsterapi i København

Tennisalbue, golfalbue og musearm er problematikker, der beskriver en inflammatorisk tilstand, eksempelvis en seneskedebetændelse. Tennisalbuen mærkes på ydersiden af albuen, golfalbuen på indersiden og musearm kan være både albue, håndled eller tommelfinger.

Hvis du har en tennisalbue, golfalbue eller musearm, ved du allerede, hvor meget tilstanden kan begrænse dig i hverdagen, både i privatlivet og på arbejdet. En musearm kan gøre det næsten umuligt for dig at arbejde ved et tastatur eller med en klassisk computer-mus. Og tennisalbuen kan gøre hverdagens små og store opgaver som at lave mad, vaske hår eller løfte en kaffekop til smertefulde “projekter”. Derudover kan smertefulde skader afholde dig fra at deltage i fritids- og sportsaktiviteter, hvilket kan påvirke humøret negativt og fratage dig mulighederne for at holde dig i fysisk form – og begge dele kan have helt grundlæggende indflydelse på din oplevede livskvalitet.

Er du musiker og øver meget, kan du også få seneskedehindebetændelse, ved de gentagne små bevægelser i fingre og håndled. Jeg har oplevet mange musikere have seneskedebetændelse og blive sat i stå med deres arbejde i lang tid.

 Når først inflamationen indtræder, er det vigtigt at holde pause med de bevægelser der har forårsaget det.
Stræk af det berørte område er godt, men doseret. Egentlig beder armen om lidt fred.

I et behandlingsforløb med tennisalbue, golfalbue, musearm eller seneskedehindebetændelse, vil det at få løsnet op i kroppen, løsnet op i spændinger i øvre ryg og nakke, og det at bringe ro i nervesystemet, muliggøre det for kroppen at dæmpe den inflammatoriske tilstand. Kroppen vil gerne hele, så vi må forsøge at skabe gode betingelser for det. Det omhandler også, hvordan vi har det generelt og hvordan vi tænker om os selv. 

Rent praktisk løsner jeg kroppen op med pulsering, bindevævsmassage teknikker, stræk og ledfrigørelse, alt sammen for at skabe en større sansning og kropslig bevidsthed. Behandlingen foregår i København.

Fordele ved at bruge kropsterapi som behandling af tennisalbue, golfalbue og musearm:

En Manuvision kropsbehandling løsner op i hele kroppen, beroliger nervesystemet og giver derved kroppen mulighed for at hele sig selv. Derudover giver behandlingen dig mulighed for at mærke, hvordan du står i livet, og hvordan dette udtrykker sig igennem din krop.

 

Book en tid her

Hvad er en tennisalbue?

En tennisalbue/musearm er en inflamationstilstand i seneskedehinden, der ofte opstår ved overbelastning gennem gentagne små bevægelser i fingre eller håndled. De fleste mennesker, der lider af tennisalbue, vil opleve smerter og ømhed på ydersiden af ​​albuen, og smerterne kan også opleves i underarmen eller i håndledet eller omkring tommelfingerledet.

Hvad er årsagen til tennisalbue?

De fleste tilfælde af tennisalbue opstår på grund af overbelastning, og ikke nødvendigvis fordi der er sket en akut skade. Årsagen til tennisalbue er overbelastning af muskler og ledbånd i albuen, som kan opstå når du gentagne gange udfører gentagne bevægelser med armen, hånden eller bruger finmotorikken i fingrene, som fx ved arbejde med tastatur eller computermus, ved ketchersport eller som musiker.

Golfalbue - Når det gør ondt i albuen på indersiden

En golfalbue er kendetegnet ved symptomer som ømhed eller smerter på indersiden af albuen. Smerterne skyldes overbelastning, som opstår som følge af gentagne bevægelser af hånden og underarmen. 

Symptomer på tennisalbue

Symptomerne på tennisalbue begynder normalt gradvist. De oftest forekommende symptomer er:

  • Smerter i albueleddet.
  • Ømhed eller smerter i albuens yderside, som kan trække ud mod ydersiden af underarmen og håndleddet og også op mod overarmen.
  • Stivhed i albuen om morgenen.
  • Smerter ved brug af fingre og håndled.
  • Det gør ondt i albuen efter træning.
  • Hævet albue på ydersiden.
  • Smerter, når man strækker håndleddet.
  • Smerter selv ved løft af små ting.

Nogle oplever også smerter omkring håndled og tommelfinger, men det skyldes ofte seneskedehindebetændelse i håndleddet eller albuen. Book en tid hos mig her, hvis du ønsker hjælp til din tennisalbue.

Hvor lang tid varer en tennisalbue og hvad gør man?

En tennisalbue kan i værste tilfælde vare i årevis, især, hvis albuen ikke får den ro, den skal bruge til at restituere.

Stress er en faktor, der har stor indflydelse på din tennisalbue. Albuens funktion kan vi ikke undvære i mange af vores jobfunktioner, hvad enten du arbejder ved en computer, er professionnel musiker, sportsudøver eller lignende. Jeg oplever ofte, at mine klienter forcerer genoptagelsen af de bevægelser, som i første omgang skabte den overbelastede tennisalbue, ved for hurtigt at vende tilbage til de bevægelsesmønstre der forårsagede overbelastningen.

Det første skridt i helingsprocessen er at acceptere, at der er sket en overbelastning, og det derfor er vigtigt at holde pause med armen.
Fortsætter smerterne, eller kommer og går dine tennisalbue-symptomer, er det vigtigt at respektere smerterne som en grænse, kroppen har.
I kropsterapien har du mulighed for at opdage dig selv – og se hvilke mønstre i dig, der står i vejen for din helingsproces.

Ring til mig på tlf. 3027 6023 eller send mig en mail på sara@sarasaxild.dk hvis du er i tvivl om, hvorvidt du vil prøve kropsterapi som behandling af din tennisalbue.

Kan en tennisalbue komme igen?

En tennisalbue kan sagtens komme igen.
Hvis albuen ikke får tid og ro til at restituere, og du ikke mærker når kroppen siger fra, eller hvis du ikke ændrer dine bevægemønstre og laver variation i den måde du bruger din arm og hånd på. Her er det også at træning og kropsbevidsthed spiller en stor rolle.
Ved at træne, styrke og smidiggøre dine led og mærke efter hvad din krop siger, er du meget bedre stillet overfor de belastninger du møder.

Med kropsterapi kan du få større indblik i din krop og psykes mønstre, så du kan arbejde med dine skader, overbelastninger og spændinger i kroppen.

Ring til mig på tlf. 3027 6023 eller send mig en mail på sara@sarasaxild.dk hvis du har spørgsmål til, om kropsterapi er den rette behandling for dig.

Alternativ behandling af tennisalbue med kropsterapi

Smerter fra spændte muskler, skævheder i kroppen eller skader som tennisalbue kan afhjælpes med kropsterapi. Hvad enten din skade pludselig er opstået eller tennisalbuen eller musearmen er en tilbagevendende skade, du har døjet med on & off gennem flere år, kan kropsterapi være den rette behandling for dig.

Manuvision kropsterapien er en holistisk måde at forstå og arbejde med krop og psyke, og behandlingsformen har derfor en helt anden tilgang til en skade, end den traditionelle måde vi behandler skader på i vores sundhedssystem.
Behandlingen foregår ved at du ligger på briksen, og her arbejder vi blandt andet med at bringe din opmærksomhed ned i kroppen, gennem dit åndedræt, samt at bringe nervesystemet i en rolig tilstand, for at kunne arbejde med de kropslige udtryk, som spænd eller smerter, og de følelsesmæssige strukturer, de relaterer sig til.

Kropsterapi er oplagt som behandling af tennisalbue, golfalbue og musearm, da behandlingen kan hjælpe dig med at få:

Book tid til behandling af tennisalbue i København

Tryk på “book tid” og kom direkte over i min bookingkalender, hvor du nemt finder det tidspunkt, der passer dig bedst. 

Du er velkommen til at sende mig en mail på sara@sarasaxild.dk, eller ringe til mig på tlf. 3027 6023 hvis du har brug for hjælp til at booke en tid, eller hvis du har spørgsmål til behandlingen af tennisalbue med kropsterapi. 

Behandlingen foregår i København på Bernhard Bangs Allé 25, 2. sal, 2000 Frederiksberg

Kropsterapi i København, Manuvision kropsterapeut Sara Saxild