Retreat-ophold på Fyrregaarden 2024: Retræteophold og Fordybelsesdage i fællesskab ved Sejerø Bugten

Retreat ophold 2024 på Fyrregaarden på Sjælland

Kom med på 4 dages sansevækkende retreat-ophold på Fyrregaarden med fokus på fællesskab, kropsligt arbejde og fordybelse. Fordybelsesdagene afholdes over en lang weekend, og foregår fra 30. maj-2. juni 2024 i naturskønne omgivelser ved Sejrø Bugten på Sjælland. Vi bruger kropsterapeutisk træning, meditation, saunagus i den nybyggede sauna, vildmarksbad, stillevandringer til vandet, fællessang, sanseøvelser i naturen & lækker hjemmelavet nærende kost.

Vi er tre erfarne kropsterapeuter, der skaber rammerne for retræteopholdet “Fordybelsesdage & Fællesskab”. Vi motiveres af at indgå i og facilitere et trygt rum, hvor vi sammen og hver især får mulighed for at skabe bevægelse på flere niveauer.

Det kræver ingen forudgående kendskab til kropsterapi, kropsterapeutisk træning eller meditation for at deltage på vores retreat. Du skal blot have en nysgerrighed og lyst til at deltage i fællesskabet.

Vi har nu lukket for tilmeldingerne til retræteopholdet i 2024. Der kommer en ny mulighed for at deltage på et retreat ophold i 2025. Følg med her på siden, eller send mig en mail, hvis du gerne vil have besked, når vi kender de nye datoer.
Retreat ved Gudmindrup Strand i Sejerøbugten (Odsherred)

I dagene på Fyrregaarden træder vi ud af hverdagens rytme og ind i en fælles proces, hvor vi tilbyder:

Manuvision kropsterapeutisk træning (hver morgen)
Meditation (hver morgen)
Saunagus (hver dag)
Vildmarksbad og koldtvandskar
Sanselige øvelser i naturen (hver dag)
Stillevandringer
Fællessang (hver dag)
Egen tid med refleksionsopgaver (hver dag)
Fællestid med refleksion
Hjemmelavet nærende kost
Manuvision kropsbehandlinger (tilkøbes hjemmefra)

Indre bevægelse og fællesskab

Fokus for retreat-opholdet er bevægelsen. Det er både at bevæge kroppen og samtidig få bevægelse i det følelsesmæssige lag og det bevidste/ubevidste lag i os. 

Et andet fokus på dette retræte er i høj grad et trygt fællesskab. Hvordan det kan give os en følelse af at mærke os selv og en oplevelse af samhørighed, når vi træder tættere på hinanden.

Det gør vi, når oplevelser af dig selv – som en del af fællesskabet, og i samspil med naturen. Det handler om at være sammen. Og mærke sig selv – og mærker os selv i relation med andre på retreatet.

retreat ophold i naturen med fokus på indre bevægelse og fællessskab

Træning - og at mærke sig selv

I Manuvision træningen handler det om at mærke sin krop, både varme den op, men også at møde modstanden og være med den. Det er ikke en hård styrke eller cardio træning, men med inspiration fra yoga, karate og Qigong, bruger vi bevægelse og stræk til at åbne op til både vores sammentrækninger og vores blødhed.

Hvis du ikke har prøvet kropsterapeutisk træning før, kan du få en gratis prøvetime tirsdag eftermiddag i Manuvision-Huset i København.

Meditation - stillesidning

Det, vi på vores retreat kalder meditation, vil være en halv times stillesidning hver morgen.

Stillesidningen er en måde at forbinde sig med sig selv på, som vi vil introducere grundigt til. Det kræver ingen erfaring på forhånd, og kan du ikke sidde på gulvet på puder, så er du velkommen til at sidde på en stol.

Vi vil arbejde med stillesidning på forskellige måder i løbet af ugen, i de forskellige øvelser vi laver. 

Saunagus og koldtvandskar

Retreat-ophold med sauna på Fyrregaarden 2024

Saunagus bruges efterhånden på mange meget forskellige måder. Her på vores retreat, bruger vi varmen i gusen til at nærme os en indre kropslig forbindelse. Vi bruger åndedrættet som redskab til at skabe denne forbindelse. Vi arbejder på at tage “imod” varmen frem for at “holde ud”. Du bliver guidet igennem disse processer.

Du kan altid skifte plads eller forlade saunaen. Vi laver 3-5 runder af 10-15 min. varighed, så der er mulighed for at træne i små bidder, hvis du ikke er kendt med saunagus på denne måde.

Koldtvandskar kombineret med sauna og åndedræt, er ligeledes en mulighed for at motionere kroppens temperatursystem, kredsløb og nervesystem.

Fordyb dig i naturen og oplev din egen indre natur

Følelsen af at komme hjem til sig selv sker for mange via forbindelse med naturen.

Det er vores håb, at du får en smagsprøve på dette under fordybelsesdagene.

Du vil blive inviteret til at fordybe dig sanseligt og nærværende i naturen. Dette foregår bl.a. via sanseøvelser, stille-vandringer m.m.

Fyrregaarden er omkranset af smuk natur, som der er rig mulighed for at opleve i løbet af retreat-opholdet. Med cirka 10 minutters gang til Gudmindrup Strand, en af Danmarks smukkeste sandstrande med klitter og omkransende lyngområde i Sejrø Bugten.

Retreat-ophold med fokus på forbindelse med naturen

Forplejning på Fyrregaarden

Forplejning på retreatet Fyrregaarden i Odsherred

Vi serverer dejlig nærende og hjemmelavet mad, tre gange om dagen. Det bliver med meget grønt, meget smag og lidt kød og fisk. 

Vi går så vidt muligt efter de friske, lokale råvarer og økologi. 

Vi har stor erfaring med at lave mad ved internater og retreats og betragter måltiderne som et sted, vi samles omkring maden til nydelse og næring.

Om os

Sara Saxild - musiker og Manuvision-behandler

Manuvision behandler kropsterapeut

Jeg er optaget af, hvordan forskellige skift kan vække vores opmærksomhed og udvide vores bevægelsesrum. Jeg mærker det i træningen, når jeg behandler og i musikken.

I dagene kommer vi til at lege med kontrasterne mellem det hårde og det bløde, det indad skuende og det udadvendte, kulde og varme m.m.

Rikke Toft Boesen - Psykolog, Manuvision-behandler og Naturterapeaut

Rikke Toft Boesen - tovholder på retreat-opholdet

Som årene er gået ser jeg vigtigheden af at skabe fordybelsestid & rum, både for mig selv og andre, for derigennem at kunne forbinde mig til mine længsler og mit eget indre kompas.

Min intention med dette “retreat” er netop dette.

Se mere om Rikke her: https://www.helsingorpsykologpraksis.dk/

Marie-Louise Bahn - Specialskolelærer og Manuvision-behandler

Marie-Louise Bahn - tovholder på retræteophold på Sjælland 2024

Jeg holder af at mødes tæt og fordomsfrit med mennesker, og at opdage hvor enkelt og levende livet kan opleves i et sådant møde.

Ser frem til mødet med dig på Fyrregaarden.

Priser for retreat-ophold maj/juni 2024

Pris for dobbeltværelse: 5950 kr.
Pris for eneværelse: 6500 kr.

Betaling senest 1. marts 2024. Der er lukket for tilmeldinger i 2024. Der vil komme nye datoer i 2025.

Tilmelding er bindende ved betaling.

Hvis retreatet aflyses, refunderes hele din indbetaling.

Afholdes ved minimum 10 deltagere og maksimum 15 deltagere.

Har du spørgsmål til retrætet, er du velkommen til at ringe til Marie-Louise på tlf. 2929 0905.

Tilmelding hurtigst muligt til rikketoftboesen@gmail.com

Retreat-opholdet foregår på Fyrregaarden i Odsherred

Fyrregaarden er en velbesøgt retreat lokation på Sjælland. Stedet er helt optimalt til vores retræteophold med en stor sal, hyggelige værelser, en nybygget stor sauna, koldtvandskar og vildmarksbad og smukke naturomgivelser tæt på stranden.

Her er mange steder man kan trække sig i hyggelige hjørner, og smukke omgivelser med strand og natur.

Adresse:
Fyrregaarden
Matolievej 14
4573 Højby

Tjek stedet ud her: https://fyrregaarden.dk/

Alle billeder er venligst udlånt af © Fyrregaarden.dk

Download vores brochure om retræteopholdet her.

 

Retreat ophold 2024 på Fyrregaarden på Sjælland